Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Μείωση Τυφλών κατά 50%

Μια νέα στατιστική έρευνα του Rupert Bourne απ' το πανεπιστήμιο Anglia Ruskin στο Cambridge που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο British Journal of Ophthalmology έδειξε πως μειώθηκαν κατά ένα τεράστιο ποσοστό που φτάνει το 50% από το 1980 έως και σήμερα τα περιστατικά που οδήγησαν  σε τύφλωση στις αναπτυγμένες χώρες.

Η μείωση αυτή οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στις νέες τεχνικές της οφθαλμολογίας που οδηγούν τόσο σε έγκαιρη διάγνωση μα και σε καλύτερη θεραπεία σε  ένα πλήθος από οφθαλμολογικές παθήσεις. Ο Rupert Bourne όμως σημειώνει πως η μείωση αυτή είναι αισθητά μικρότερη σε φτωχότερες περιοχές. 

Επίσης σημαντικό είναι πως το 2010 η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ξεπέρασε τον καταρράκτη σαν την Νο1 αιτία τύφλωσης (ο καταρράκτης παρέμεινε 1ος στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης), ενώ τρίτη αιτία είναι παγκόσμια οι διαθλαστικές ανωμαλίες, τέταρτη το γλαύκωμα και πέμπτη η διαβητική αμφιβληστροπάθεια

Η έμφαση στα επόμενα χρόνια στην έρευνα πρόκειται να εστιαστεί σε νέες τεχνικές για την αντιμετώπιση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που ελπίζουμε να μειώσει ακόμη περισσότερο τα περιστατικά τύφλωσης όχι μόνο στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά παγκοσμίως. 

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας