Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Μυωπία - Υπερμετρωπία - Αστιγματισμός

allegretto  allegretto-femtosecond femto-lasik

Εάν αποφασίσετε να λύσετε το πρόβλημα της μυωπίας, της υπερμετρωπίας ή του αστιγματισμού σας πρέπει να γνωρίζετε ότι από την επόμενη μέρα:

Θα είστε χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής.
Θα μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην εργασία σας.
Θα είστε σε θέση να οδηγήσετε με ασφάλεια.

ΜΕΘΟΔΟΣ PRK: Η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική και ενδείκνυται σε περιπτώσεις μικρού πάχους του κερατοειδούς.Γίνεται με απόξεση του επιθηλίου του κερατοειδούς και εναπόθεση θεραπευτικού φακού επαφής για τρία 24ωρα. Η μέθοδος αυτή διαρκεί τρία περίπου λεπτά και γίνεται με χρήση τοπικού αναισθητικού κολλυρίου. Ο βαθμός διόρθωσης υπολογίζεται από υπερσύγχρονο υπολογιστή με χρήση εξειδικευμένου προγράμματος.

Laser Μυωπίας


ΜΕΘΟΔΟΣ LASIK (Συμβατική Lasik και Femto-Lasik): Η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική και ανώδυνη. Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση μέσου και υψηλού βαθμού μυωπίας και αστιγματισμού, ενώ είναι η μοναδική μέθοδος για τη διόρθωση της υπερμετρωπίας. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, διότι η θεραπεία γίνεται στο στρώμα του κερατοειδούς μετά από τη δημιουργία προστατευτικού ιστού (flap). Υπάρχουν δύο τρόποι παρασκευής του κρημνού (flap): H Συμβατική LASIK, όπου η δημιουργία του κρημνού γίνεται με μηχανικό μικροκερατόμο και η FEMTO-LASIK, όπου γίνεται με femtosecond laser. (Η συμβατική LASIK έχει πλέον καταργηθεί στο EyeClinic. Μάθετε γιατί.)Με τη νέα τεχνολογία Femtosecond laser, εφαρμόζεται μόνο laser και στο πρώτο στάδιο της επέμβασης, έτσι ώστε η διαδικασία LASIK να ολοκληρώνεται χωρίς την ανάγκη εφαρμογής "νυστεριού" σε κανένα από τα στάδια. Το όνομα του προήλθε από τον αριθμό των παλμών ανά δευτερόλεπτο (pulse/sec) με το οποίο λειτουργεί το συγκεκριμένο laser. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται μικροσκοπικοί, αστραπιαίοι παλμοί laser, οι οποίοι εκπέμπουν στην υπέρυθρο ζώνη του φάσματος και σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά βραχύ χρόνο δράσης και την πολύ μικρή ενέργεια επιτυγχάνουν τη φωτοδιάσπαση (photodisruption) του ιστού στον οποίο προσπίπτουν (κερατοειδής). Η φωτοδιάσπαση γίνεται ορατή με τη μορφή φυσαλίδας, η οποία τελικά είναι η δύναμη με την οποία τέμνει τους ιστούς το FEMTOSECOND LASER. Στη συνέχεια ο γιατρός δημιουργεί τον κρημνό (flap) ανασηκώνοντας τον ιστό του κερατοειδή προς τα πίσω στο σημείο το οποίο έχουν δημιουργηθεί οι φυσαλίδες από τους σφυγμούς του φωτός. Η δημιουργία κρημνού διαρκεί μόλις 15 δευτερόλεπτα. Τότε είναι που ο χειρουργός μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο στης επέμβασης, δηλαδή στην πλήρη διόρθωση της διάθλασης και της αποκατάστασης της όρασης.

lasik
Συμβατική LASIK με μηχανικό μικροκερατόμο

femto1 femto2  femto3
Femto-Lasik με Femtosecond laser


H μετεγχειρητική φαρμακευτική αγωγή διαρκεί μόνο 10 ημέρες, η δε όραση είναι αρκετά καλή από την ίδια κιόλας ημέρα. Ο βαθμός διόρθωσης υπολογίζεται και εδώ από εξειδικευμένο πρόγραμμα.

ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ:

 

  • Όταν δεν έχετε χρόνιες παθήσεις στον κερατοειδή ή τον αμφιβληστροειδή.
  • Όταν έχετε πάνω από 1.00 βαθμό μυωπίας , αστιγματισμού ή υπερμετρωπίας.
  • Όταν δεν υπάρχει μεταβολή των βαθμών τουλάχιστον για ένα έτος.
  • Όταν έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σας.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ:

Η επέμβαση διαρκεί, για τα δύο μάτια, περίπου 5-6 λεπτά και το αποτέλεσμα της διόρθωσης είναι μόνιμο και δεν αλλοιώνεται με το χρόνο.

femto-laser-1  femto-laser-2  femto-laser-3


ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

Είναι μια διαδικασία εξετάσεων από τις οποίες θα προκύψει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να υποβληθεί ο ενδιαφερόμενος σε διαθλαστική επέμβαση. Αν γίνεται χρήσης φακών επαφής θα πρέπει να αφαιρεθούν 10 ημέρες πριν τον προεγχειρητικό έλεγχο.

ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ:

Μετά απο 28 χρόνια χρήσης του Laser οι πιθανότητες σοβαρών επιπλοκών είναι μηδαμινές. Ακόμα και οι πιο σπάνιες αντιμετωπίζονται. Είμαστε πλέον σε θέση να πούμε οτι οι πιθανότητες μόλυνσης απο τους φακούς επαφής είναι περισσότερες απο τις πιθανές επιπλοκές μιας διαθλαστικής επέμβασης.

ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ:

Σχολαστικός προεγχειρητικός έλεγχος.


Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ:

  • Δεν πρέπει να έχετε χρησιμοποιήσει άρωμα, καλλυντικά ή λακ μαλλιών διότι τυχόν εξάτμιση τους μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του LASER.
  • Καλό είναι να μην οδηγήσετε αμέσως μετά την επέμβαση, γι’αυτό να έχετε μαζί σας συνοδό.
  • Γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την αποχώρηση σας από το διαθλαστικό κέντρο.

 


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ:

-Λούσιμο αλλά με κλειστά μάτια.
-Οδήγηση.
-Επιστροφή στην εργασία.
-Αποφυγή καλλυντικών στην περιοχή των βλεφάρων
για 10 ημέρες.
-Δεν τρίβετε τα μάτια σας.
-Αποφεύγετε για 2-3 ημέρες καπνό-σκόνη.

Σε περίπτωση που παραμείνει τυχόν υπόλοιπο, μπορεί να γίνει συμπληρωματική επέμβαση, ώστε να επιτευχθεί η πλήρηςδιόρθωση.

Μυωπία - Νέα και Ειδήσεις

Μυωπία και laser μυωπίας με femtosecond laser

Laser Μυωπίας με femtosecond laser lasik σε σχέση με το απλό laser μυωπίας (μηχανικός μικροκερατοτόμος)

femtosecond laser και διόρθωση laser μυωπίας

Laser μυωπίας με femtosecond laser

Αυξάνεται η μυωπία στις ΗΠΑ.

Η αύξηση της μυωπίας στην ανατολική Ασία (από το έγκυρο περιοδικό The Lancet).

Μυωπία στην ανατολική Ασία

Μυωπία. Απ' την medical encyclopedia

Οι λύσεις για την διόρθωση της μυωπίας

Εΐσαγωγή στην μυωπία και την διόρθωση μυωπίας

Μυωπία και διόρθωση μυωπίας με την μέθοδο LASIK

Μυωπία, γενικές πληροφορίες.

Μυωπία σε παιδιά και ενήλικες

 

Tags:

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας