Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Femto Lasik και Συμβατική LASIK

ΜΕΘΟΔΟΣ LASIK (Συμβατική Lasik και Femto Lasik):

Η μέθοδος αυτή είναιαποτελεσματική και ανώδυνη. Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση μέσου και υψηλού βαθμού μυωπίας και αστιγματισμού, ενώ είναι η μοναδική μέθοδος για τη διόρθωση της υπερμετρωπίας.

Τα πλεονεκτήματα με αυτήν την μέθοδο είναι πολλά, διότι η θεραπεία γίνεται στο στρώμα του κερατοειδούς μετά από τη δημιουργία προστατευτικού ιστού (flap). Υπάρχουν δύο τρόποι παρασκευής του κρημνού (flap).

femto lasik
Συμβατική LASIK με μηχανικό μικροκερατόμο
femto laser μυωπία femto lasik femto lasik

Femto-Lasik με Femtosecond laser

H μετεγχειρητική φαρμακευτική αγωγή διαρκεί μόνο 10 ημέρες, η δε όραση είναι αρκετά καλή από την ίδια κιόλας ημέρα. Ο βαθμός διόρθωσης υπολογίζεται και εδώ από εξειδικευμένο πρόγραμμα.

H Συμβατική LASIK, όπου η δημιουργία του κρημνού γίνεται με μηχανικό μικροκερατόμο και η FEMTO-LASIK, όπου γίνεται με femtosecond laser. Με τη νέα τεχνολογία Femto lasik εφαρμόζεται μόνο laser και στο πρώτο στάδιο της επέμβασης, έτσι ώστε η διαδικασία LASIK να ολοκληρώνεται χωρίς την ανάγκη εφαρμογής "νυστεριού" σε κανένα από τα στάδια. Το όνομα του προήλθε από τον αριθμό των παλμών ανά δευτερόλεπτο (pulse/sec) με το οποίο λειτουργεί το συγκεκριμένο laser.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται μικροσκοπικοί, αστραπιαίοι παλμοί laser, οι οποίοι εκπέμπουν στην υπέρυθρο ζώνη του φάσματος και σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά βραχύ χρόνο δράσης και την πολύ μικρή ενέργεια επιτυγχάνουν τη φωτοδιάσπαση (photodisruption) του ιστού στον οποίο προσπίπτουν (κερατοειδής). Η φωτοδιάσπαση γίνεται ορατή με τη μορφή φυσαλίδας, η οποία τελικά είναι η δύναμη με την οποία τέμνει τους ιστούς το FEMTOSECOND LASER. Στη συνέχεια ο γιατρός δημιουργεί τον κρημνό (flap) ανασηκώνοντας τον ιστό του κερατοειδή προς τα πίσω στο σημείο το οποίο έχουν δημιουργηθεί οι φυσαλίδες από τους σφυγμούς του φωτός. Η δημιουργία κρημνού διαρκεί μόλις 15 δευτερόλεπτα. Τότε είναι που ο χειρουργός μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο στης επέμβασης, δηλαδή στην πλήρη

διόρθωση της διάθλασης και της αποκατάστασης της όρασης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ FEMTO LASIK

 

Femtosecond laser lasik, εικονική επέμβαση laser (youtube)
Femtosecond laser και επέμβαση καταρράκτη

 

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας