Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Ναι! Laser στην πρεσβυωπία


Το laser έφερε επανάσταση στη διόρθωση των προβλημάτων όρασης, τονίζει ο χειρουργός οφθαλμίατρος Γιώργος Χρονόπουλος και επισημαίνει ότι αλλάζει ο τρόπος της ζωής μας μέσα σε λίγα λεπτά. Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώνεται με ακρίβεια και ασφάλεια για τον ασθενή, υπογραμμίζει ο γιατρός και δηλώνει με έμφαση πως με την νέα επαναστατική μέθοδο από την κλινική eye day clinic η πρεσβυωπία θεραπεύεται με τη μέθοδο του laser.

 

«ΝΑΙ! LASER ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ»

Κύριε Χρονόπουλε, είναι σήμερα ασφαλής η διαθλαστική χειρουργική;

Η διαθλαστική χειρουργική έφερε την επανάσταση στη διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού. Σήμερα διανύουμε ήδη την 3η δεκαετία της χρήσης laser και πραγματικά παρατηρούμε ότι η ακρίβεια και η ασφάλεια είναι πλέον γεγονός. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, μπορούμε να εξαλείψουμε οριστικά την εξάρτηση από διορθωτικά γυαλιά ή φακούε επαφής.

Υπάρχουν δύο μέθοδοι αποτελεσματικής διόρθωσης μικρών ή μεγάλων βαθμών μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού. Η PRK και η LASIK. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο μεθόδους έγκειται στο γεγονός ότι στην πρώτη η διόρθωση γίνεται στην επιφάνεια του κερατοειδούς, ενώ στη δεύτερη στο εσωτερικό του.

Στη μεν PRK έχουμε κάποιες μικροενοχλήσεις τις 2-3 πρώτες ημέρες, ενώ στη LASIK οι ενοχλήσεις είναι μηδαμινές και η αποκατάσταση της όρασης του ασθενούς είναι άμεση, από την ίδια κιόλας ημέρα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Διορθώνεται σήμερα η πρεσβυωπία;

Ναί πρεσβυωπία είναι σήμερα εντός του πλαισίου της διαθλαστικής χειρουργικής και είναι πλέον ο τομέας στον οποίο έχει στραφεί το ενδιαφέρον των οφθαλμιάτρων.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι, εάν προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την πρεσβυωπία, μοιραίως παρεμβαίνουμε και στη μακρινή όραση, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην έχει πλέον καλή όραση μακριά. Μπαίνουμε λοιπόν σε έναν κύκλο παρεμβάσεων χωρίς τέλος και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον ασθενή.

Όμως η νέα επαναστατική μέθοδος που ξεκινήσαμε να προσφέρουμε από την κλινική μας χρησιμοποιεί το femto second laser για να τοποθετήσει έναν μικροσκοπικό φακό στον κερατοειδή του ενός οφθαλμού. Η επέμβαση είναι εντελώς αξιόπιστη και ασφαλής, τα αποτελέσματα άμεσα και ο ασθενής μπορεί την επόμενη μέρα επιστρέψει στην εργασία του.

Διαβάστε στο νέο μας σάιτ τις πλήρεις πληροφορίες σχετικά με την πρεσβυωπία και την επέμβαση διόρθωσης πρεσβυωπίας που εκτελούμε πρωτοποριακά στην Ελλάδα. 

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας