Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Καταρράκτης: Επέμβαση Ρουτίνας

kattaraktisΚαλύτερα από ποτέ: Η χειρουργική επέμβαση του καταρράκτη έχει παρουσιάσει σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις από την εποχή των γονέων και των παππούδων σας. Φέτος, εκατομμύρια ασθενών θα επιλέξουν την αποκατάσταση τόσο της όρασης τους όσο και του τρόπου ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.
Τα καλά νέα είναι ότι έχετε να αντιμετωπίσετε τον καταρράκτη σε μια εποχή όπου η τεχνολογία των ενδοφθάλμιων φακών έχει πραγματοποιήσει ένα γιγάντιο βήμα προς τα εμπρός.
Καλύτερα από ποτέ

 

fusiologikosΗ χειρουργική επέμβαση του καταρράκτη έχει παρουσιάσει σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις από την εποχή των γονέων και των παππούδων σας. Φέτος, εκατομμύρια ασθενών θα επιλέξουν την αποκατάσταση τόσο της όρασης τους όσο και του τρόπου ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Τα καλά νέα είναι ότι έχετε να αντιμετωπίσετε τον καταρράκτη σε μια εποχή όπου η τεχνολογία των ενδοφθάλμιων φακών έχει πραγματοποιήσει ένα γιγάντιο βήμα προς τα εμπρός. Ο στόχος δεν είναι πλέον απλά η αποκατάσταση της μακρινής όρασης σας με μονοεστιακό ενδοφθάλμιο φακό. Σήμερα, ο στόχος είναι η ενίσχυση της όρασης σας με ενδοφθάλμιο φακό που μπορεί να σας παρέχει πλήρες εύρος όρασης, ελαχιστοποιώντας έτσι την εξάρτηση σας από γυαλιά όρασης, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιών ανάγνωσης ή των διπλοεστιακών φακών.

Μόλις κατανοήσετε τι είναι ο καταρράκτης, πως θα αφαιρεθεί και πως μπορεί να βελτιωθεί η όραση σας με τον ενδοφθάλμιο φακό, η ανησυχία σας σχετικά με τη διάγνωση σας μπορεί να μετατραπεί στην πραγματικότητα σε ενθουσιασμό.

Πως αναπτύσσεται ο καταρράκτης

kattaraktisΟ καταρράκτης είναι μια θόλωση του φυσικού φακού εντός του οφθαλμού σας. Ο φακός αυτός, που βρίσκεται πίσω από την ίριδα (ή το έγχρωμο τμήμα του οφθαλμού) λειτουργεί ακριβώς όπως ο φακός μιας κάμερας, εστιάζοντας τις φωτεινές εικόνες στον αμφιβληστροειδή, ο οποίος στέλνει τις εικόνες στον εγκέφαλο σας.

Ο ανθρώπινος φακός, αποτελούμενος κυρίως από πρωτεΐνη και νερό, μπορεί να παρουσιάσει θόλωση, σε τέτοιο βαθμό που να μην επιτρέπει το φως και τις εικόνες να φθάσουν στον αμφιβληστροειδή. Η οφθαλμική βλάβη, ορισμένες παθήσεις ή ακόμα κάποια φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν τη θόλωση. Αλλά, σε περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων, η θόλωση προκαλείται από τη διαδικασία γήρανσης.

Ο καταρράκτης δεν είναι μια εναπόθεση μέσα στον οφθαλμό και δε μπορεί να απομακρυνθεί με κάποια δίαιτα ή με λέιζερ. Ο καλύτερος τρόπος θεραπείας ενός καταρράκτη είναι η αφαίρεση του παλαιού, θολωμένου φακού και η ένθεση ενός άλλου για αντικατάσταση του.

Ο καταρράκτης μπορεί να είναι η αιτία θόλωσης καθαρών εικόνων, άμβλυνσης έντονων χρωμάτων ή επιδείνωσης της όρασης τη νύκτα. Ενδέχεται επίσης να είναι η αιτία που τα γυαλιά ανάγνωσης ή τα διπλοεστιακά γυαλιά που σας βοηθούσαν στην ανάγνωση ή να κάνετε άλλες απλές εργασίες, δε σας βοηθούν πλέον. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατή η πρόληψη του καταρράκτη, παρά μόνο η αφαίρεση του και η αντικατάσταση του με έναν τεχνητό φακό που μπορεί να αποκαταστήσει την όραση σας και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής σας. Η κατάλληλη χρονική στιγμή αφαίρεσης του καταρράκτη σας είναι όταν η ποιότητα της όρασης σας αρχίζει να προκαλεί περιορισμούς στις δραστηριότητες σας και στην απόλαυση της ζωής.


Δημοσιεύθηκε στους Αρκαδικούς Ορίζοντες τον Μάιο του 2009

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας