Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Αγγειογραφία OCT

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το οφθαλμολογικό ινστιτούτο Eye Clinic διαθέτει πλέον μια καινούργια, πρωτοποριακή απεικονιστική τεχνική, που ονομάζεται OCT-αγγειογραφία.

first

Πρόκειται για μια μέθοδο που παρέχει υψηλής αντίθεσης εικόνες της ροής του αίματος των αγγείων του αμφιβληστροειδούς, κάτι που μέχρι τώρα ήταν δυνατό μόνο με τις κλασικές αγγειογραφικές μελέτες με έγχυση ενέσιμης χρωστικής: την φλουροαγγειογραφία με τη χρήση φλουοροσεϊνης και την αγγειογραφία με ινδοκυανίνη.

Με την καινούργια απεικονιστική μέθοδο, την OCT-αγγειογραφία, επιτυγχάνεται η απεικόνιση όλου του αγγειακού δικτύου του αμφιβληστροειδούς, καθώς και των τριχοειδών του χοριοειδούς με μια εξέταση που γίνεται ΓΡΗΓΟΡΑ – ΑΝΩΔΥΝΑ – ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ και χωρίς το φόβο των επιπλοκών / ανεπιθύμητων ενεργειών της χρήσης σκιαγραφικών ουσιών.

Η εξέταση αυτή γίνεται με το μηχάνημα Avanti, που αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής της εταιρείας Optovue και παρέχει υψηλής ανάλυσης και ταχύτητας (70.000 a-scans/sec) σαρώσεις, μεγάλου πεδίου (widefield) και 3Dανασύνθεση. Για την ανάλυση των τομογραφιών χρησιμοποιείται η τεχνολογίαSSADA με την οποία επιτυγχάνεται η λεπτομερής απεικόνιση των δομών που κινούνται, δηλαδή των αιμοσφαιρίων μέσα στα αιμοφόρα αγγεία.

second

Εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασική φλουοροαγγειογραφία, η OCT- αγγειογραφία προσφέρει επιπλέον:

  • * απεικόνιση του αγγειακού δικτύου ανα στιβάδα, μετατρέποντας την αγγειογραφία από 2διάστατη σε 3διάστατη μελέτη.
  • * Λεπτομερή απεικόνιση αγγείων χωρίς να εμποδίζεται από φαινόμενα όπωςleakage, pooling, staining και αιμορραγίες που αποκρύπτουν πληροφορίες στη φλουοροαγγειογραφία.
  • * Σαφή απεικόνιση του τριχοειδικού δικτύου
  • * Απεικόνιση του αγγειακού δικτύου της οπτικής θηλής που προσφέρει σημαντικές πληροφορίες σε γλαυκωματικούς ασθενείς.
  • * Δυνατότητα συχνής επανάληψης της εξέτασης σε ασθενείς με αγγειακές παθήσεις του αμφιβληστροειδούς που υποβάλλονται σε αγωγή με ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις για τον καθορισμό του βέλτιστου θεραπευτικού σχήματος.

 

Οι πρώτες αγγειογραφίες αμφιβληστροειδούς ΧΩΡΙΣ σκιαγραφικό στην Ελλάδαέγιναν αυτή την εβδομάδα στο τμήμα αμφιβληστροειδούς και ωχράς κηλίδας του Eye Day Clinic, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά ευρήματα και απεικονίσεις.

third

fourth

Σας προσκαλούμε να εισάγετε στην κλινική σας πράξη την καινούργια και πολλά υποσχόμενη νέα μορφή απεικόνισης του αμφιβληστροειδούς.

fifth

Σε αυτό το πλαίσιο, το οφθαλμολογικό ινστιτούτο θα προσφέρει δωρεάν, μέχρι το τέλους του έτους, τη νέα αυτή απεικόνιση σε όλους τους ασθενείς που θα υποβάλλονται σε φλουοροαγγειογραφία

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας

 

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας