Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Γλαύκωµα είναι η οπτική νευροπάθεια που εµφανίζει χαρακτηριστικές αλλοιώσεις της οπτικής θηλής και του οπτικού πεδίου και η οποία συχνά (αλλά όχι πάντα) συνοδεύεται από αύξηση της ενδοφθάλµιας πίεσης (Εικ. 1).

glaucoma1

 

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΓΛΑΎΚΩΜΑ ; 

Το γλαύκωμα αποτελεί μια ομάδα παθήσεων του οφθαλμού, οι οποίες έχουν σαν κοινό χαρακτηριστικό την καταστροφή του οπτικού νεύρου. Το οπτικό νεύρο αποτελείται από νευρικές ίνες (παίζει δηλαδή το ρόλο ηλεκτρικού καλωδίου με πάνω από ένα εκατομμύριο σύρματα) και είναι υπεύθυνο για την μεταφορά εικόνων από το μάτι στον εγκέφαλο. Το γλαύκωμα είναι μια πάθηση που οδηγεί στην απώλεια της όρασης απροειδοποίητα. Στα πρώιμα στάδια της νόσου είναι δυνατόν να μην υπάρξουν συμπτώματα και οι γλαυκωματικοί ασθενείς μπορεί να μην γνωρίζουν ότι νοσούν. Η απώλεια της όρασης ξεκινά με την περιφερική ή πλευρική όραση (Εικ. 2 και 3).

glaucoma2-3


Μπορεί να αντισταθμίζεται ασυναίσθητα αυτή η απώλεια με την στροφή προς την σύστοιχη πλευρά του κεφαλιού και έτσι να μην γίνει αντιληπτο εως ότου να έχει συντελεστεί σημαντική απώλεια της οπτικής οξύτητας. Για το λόγο αυτό η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική και προλαμβάνει την ύπαρξη σημαντικής βλάβης.

Για αυτό όλοι οι άνθρωποι άνω των σαράντα ετών και ιδιαίτερα όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος, πρέπει να εξετάζονται μια ή δύο φορές το χρόνο.

Αιτιολογία Γλαυκώματος

Διάγνωση Γλαυκώματος

Θεραπευτική Αντιμετώπιση Γλαυκώματος

 

Νέα και Ειδήσεις για το Γλαύκωμα 

Γλαύκωμα και θεραπεία γλαυκώματος

Γλαύκωμα, συμπτώματα, αντιμετώπιση θεραπεία (από το BBC)

6 διαφορετικοί τύποι γλαυκώματος

Γλαύκωμα Θεραπεία - Glaucoma Treatment

Γλαύκωμα, Εταιρία Ερευνών για το Γλαύκωμα

Γλαύκωμα. Πληροφορίες

Επιπτώσεις της φαρμακευτικής αντιμετώπισης του γλαυκώματος

Γλαύκωμα και θεραπευτική αντιμετώπιση - Επιπτώσεις

Ελληνική Εταιρία Γλαυκώματος

Γλαύκωμα, Ύπουλος Κλέφτης της Όρασης

Επιπτώσεις από την φαρμακευτική θεραπεία για το Γλαύκωμα.

Γλαύκωμα: Νέα φαρμακευτική αντιμετώπιση εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Κέντρο πληροφοριών για το ΓλαύκωμαTags:

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας