Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Οπή Ωχράς Κηλίδας

3 7 opi oxrasΟρισμένες φορές μια μικρή τρύπα μπορεί να εμφανισθεί στο κέντρο του αμφιβληστροειδή. Αυτή η πάθηση ονομάζεται οπή ωχράς κηλίδας. Επειδή επηρεάζει το κέντρο του αμφιβληστροειδή (που ονομάζεται ωχρά κηλίδα), μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση και ένα κενό σημείο στο κέντρο της όρασής σας.

Όταν είναι σε αρχικά στάδια υπάρχει περίπτωση η οπή αυτή να κλείσει από μόνη της και να βελτιωθεί η όραση. Αν όμως η οπή της ωχράς κηλίδας φτάσει σε προχωρημένο στάδιο είναι απίθανο να βελτιωθεί από μόνη της και τότε απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Η επέμβαση αυτή ονομάζεται υαλοειδεκτομή. Κατά τη διάρκεια αυτής της χειρουργικής επέμβασης η γέλη που γεμίζει το μάτι (που ονομάζεται υαλοειδές) αφαιρείται και αντικαθίσταται από υγρό (φυσιολογικό ορό). Μια μικρή μεμβράνη συχνά αφαιρείται από την επιφάνεια του αμφιβληστροειδή στην περιοχή της οπής προκειμένου να διευκολυνθεί το κλέισιμο της οπής. Στο τέλος της χειρουργικής επέμβασης μια φυσαλίδα αερίου 3 7 opi oxras2τοποθετείται στο μάτι. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, η φυσαλίδα πιέζει απαλά την οπή και τη διευκολύνει να κλείσει. Για να πάρει η φυσαλίδα τη σωστή θέση πάνω από την οπή της ωχράς κηλίδας ο ασθενής συχνά χρειάζεται να καθίσει μπρούμυτα για ένα χρονικό μέρος της ημέρας για διάστημα μέχρι και μια εβδομάδα. Η φυσαλίδα αερίου απορροφάται σιγά-σιγά σε διάστημα δύο εβδομάδων. Η ικανότητά σας να ταξιδέψετε με αεροπλάνο ή σε μεγαλύτερο υψόμετρο περιορίζεται κατά το χρονικό διάστημα που η φυσαλίδα είναι στο μάτι σας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να αποφύγουμε τη χειρουργική επέμβαση και αντί αυτής να γίνει ενδοϋαλοειδκή έγχυση ενός φαρμάκου που έχει την ικανότητα να προάγει το κλείσιμο των οπών. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ καινούργια και δεν εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις.


Μόλις η οπή της ωχράς κηλίδας κλείσει, υπάρχει συχνά βελτίωση στην όραση, καλύτερη ικανότητα διαβάσματος και βελτίωση της παραμόρφωσης και του τυφλού σημείου στην κεντρική όραση. Στην περίπτωση που υπάρχει βελτίωση της όρασης, μπορεί να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να συμβεί αυτό.

Για τη διάγνωση της οπής είναι απαραίτητη η διενέργεια ειδικής εξέτασης, που είναι η 3 7 opi oxras3Οπτική Τομογραφία Συνοχής.

 

3 7 opi oxras4

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας