Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Laser ή κρυοθεραπεία για ρωγμές αμφιβληστροειδούς

cryo1Πρόκειται για την εφαρμογή ειδικού laser στον αμφιβληστροειδή για την περιχαράκωση ρωγμών (εικ1), οπών και άλλων αλλοιώσεων του αμφιβληστροειδούς που μπορεί να προκαλέσουν αποκόλληση αμφιβληστροειδούς (εικ2).


Οι ρωγμές του αμφιβληστροειδούς απαιτούν σχετικά επείγουσα αντιμετώπιση γιατί διαφορετικά ενδέχεται να περάσει υγρό (ρευστοποιημένο υαλοειδές) το οποίο θα cryo2προκαλέσει αποκόλληση του αμφιβληστροεδούς χιτώνα. Με την φωτοπηξία με laser (ή την κρυοθεραπεία με άζωτο) γίνονται πολλαπλές βολές γύρω από τη ρωγμή σε 2-3 στoίχους, οι οποίες μετατρέπονται σε ουλή και με αυτό τον τρόπο «κολλάνε» ή «σφραγίζουν» τη ρωγμή, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο για αποκόλληση (εικ3).

Η διαδικασία αυτή απαιτεί πολύ καλή μυδρίαση και η εφαρμογή του laser συνήθως διαρκεί 10-20 λεπτά, στο ιατρείο με τον ασθενή καθιστό. Η cryo3δράση του laser δεν είναι άμεση. Χρειάζεται 4-5 μέρες για να αρχίσει να κολλάει ο ιστός και το μέγιστο της δράσης επιτυγχάνεται μετά από 20 μέρες. Γι'αυτό είναι σημαντική αποφυγή άρσης βάρους, οι απότομες κινήσεις και τα σκυψίματα για 20-30 μέρες.

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας