Πιστοποιήσεις

 Το Eye Clinic είναι πιστοποιημένο με το διεθνές ISO 9001:2008 για την διαχείρηση της ποιότητας των υπηρεσιών μας. Επίσης έχουμε την χαρά να είμαστε η πρώτη και μόνη Μονάδα Υγείας στην Ελλάδα που έχει το εξειδικευμένο πρότυπο για μονάδες υγείας EN 15224:2012 για την διαχείρηση ποιότητας των Ιατρικών Υπηρεσιών μας.

 

 

 

iso9001-eyeclinic

iso15224-eyeclinic

Laser Φωτοπηξία

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο οφθαλμίατρος χρησιμοποιεί ένα ειδικό laser, με το οποίο πραγματοποιεί βολές στον αμφιβληστροειδή για την αντιμετώπιση οιδήματος ωχράς κηλίδας, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας ή αιμορραγιών.
Για την εφαρμογή της θεραπείας είναι απαραίτητη η χρήση σταγόνων για τη μυδρίαση της κόρης. Η διαδικασία του laser συνήθως απαιτεί 15-30 λεπτά και είναι ανώδυνη.
Υπάρχουν τρία είδη θεραπείας με Laser: Η εστιακή φωτοπηξία (focal), η εφαρμογή δίκην δικτύου (grid) και η παναμφιβληστροειδική φωτοπηξία (panretinal).

laser-fotopixia

 

A) Η εφαρμογή δίκην δικτύου (grid) με Laser εφαρμόζεται σε ασθενείς με οίδημα της ωχράς κηλίδας, το οποίο συνήθως προέρχεται από βλάβες από σακχαρώδη διαβήτη ή μετά από αποφράξεις αγγείων. Για να εντοπιστούν οι περιοχές με οίδημα στις οποίες πρέπει να γίνει η εφαρμογή με Laser, είναι απαραίτητη η διενέργεια Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής (OCT) ή φλουοραγγειογραφίας. Οι εξετάσεις αυτές αναδεικνύουν τα αγγεία που παρουσιάζουν διαρροή υγρού στην ωχρά κηλίδα.

laser-fotopixia2

 


Β) Η εστιακή φωτοπηξία (focal) εφαρμόζεται σε ασθενείς με διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και απαιτεί την εξέταση της φλουοροαγγειογραφίας. Η φλουοροαγγειογραφία αναδεικνύει εντοπισμένες βλάβες των αγγείων του αμφιβληστροειδούς που διαρρέουν, που ονομάζονται μικροανευρυσμάτια. Με το laser οι βλάβες αυτές καίγονται και έτσι μειώνεται η διαρροή υγρού και το οίδημα της ωχράς.

Γ) Η παναμφιβληστροειδή φωτοπηξία (panretinal) με laser εφαρμόζεται σε ασθενείς που πάσχουν από παραγωγική διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και σαν στόχο έχει να μειώσει τις περιοχές του αμφιβληστροειδούς που ισχαιμούν ώστε να μειωθεί ο σχηματισμός νέων αγγείων (νεοαγγείωσης), τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγίες και οίδημα.

 

SOCIALIZE

 

Τμήμα Αμφιβληστροειδούς και Ωχράς Κηλίδας